SİZ HAYAL EDİN BİZ TASARLAYALIM

ÇİZGİLERİN TASARIMLA BULUŞMA NOKTASINA HOŞGELDİNİZ.

EPS Tanımı

EPS Nedir?

Expanded Polistiren Köpük (Genleştirilmiş Polistiren Sert Köpük), petrolden elde edilen, köpük halindeki termoplastik, kapalı gözenekli, tipik olarak beyaz renkli bir ısı yalıtım malzemesidir. (Genleştirlmiş polistiren sert köpük) ürünlerde, taneciklerin şişirilmesi ve köpük elde edilmesi için şişirici gaz tentandır. Tentan, tanecikleri içinde çok sayıda küçük gözeneklerin oluşmasını sağladıktan sonra, üretim sırasında ve üretimi takiben çok kısa sürede hava ile yer değiştirir. Böylece EPS levhaların büyesinde bulunan (1m3 EPS’de 3-6 milyar) küçücük kapalı gözenekli hücreler içinde durgun hava hapsolunur. Malzemenin %98’i hareketsiz ve kuru havadır. Üretimin enerji yoğun olmaması, üsütn teknik özelliklerine rağmen ekonomik olmasının diğer önemli sebebidir. Etkin mekanik dayanımının yanında şişirici gazın çok kısa sürede hava ile yer değiştirmesi, ürün performansının kullanım ömrü boyunca sabit kalmasını sağlar. Kalınlığı incelmez, ısı iletkenliği artmaz, özelliklerinde hiçbir bozulma meydana gelmez. EPS her aşamada çevre dostu bir üründür. Ozon tabakasına zarar vermez, büyük oranda geri dönüşümü olan bir malzemedir.

ISI İLETKENLİĞİ

Bazı ısı yalıtım malzemeleri, uzun süreli yük altında kalınlıklarında azalma gösterirler ve bu sebeple zamanla asıl dirençleri azalır. Bazı yalıtım malzemelerinde ise köpük oluşturmak için kullanılan ve ısı iletkenliği düşük olan malzemeden yavaş bir şekilde uzaklaşması sonucu, başlangıçta düşük olan ısı iletkenliği zamanla artar ve dolayısı ile bu malzemelerin ısl dirençleri kullanım sırasında zamanla azalır.

MEKANİK ÖZELLİKLERİ

EPS’nin önemli özelliklerinden biri de kısa ve uzun süreli yüklemelere karşı gösterdiği mekanik dayanıklılıktır. EPS ısı yalıtım lehalarının mekanik özellikleri, bir bina normal şartlarda karşılaşabilecek mekanik etkilere başarı ile dayanabilecek yeterliliktedir.

SU EMME ORANI

Malzemelerin su emme oranın da etkili büyüklük, gözeneklerin açık veya kapalı oluşudur. Direkt su ile temas halinde kapalı gözenekli malzemelerin su emme oranları çok düşüktür ve EPS kapalı gözenekli bir malzemedir. Su emme oranı çok küçük olduğu için direkt su ile temas etse bile, özellikleri değişmez.

SICAĞA-SOĞUĞA KARŞI DAYANIMI

Diğer bütün plastikler gibi EPS’nin sıcağa karşı maksimum dayanımı sıcağın süresine ve derecesine bağlıdır. Kısa süreli olarak 100C ye kadar dayanıklı olmasına karşılık uzun sürede yoğunluğa ve çevre şartlarına bağlı olarak maksimum 75-80C’ye, minimum -180C’ye kadar kullanılır.

EPS’NİN ÖMRÜ

EPS, sonsuz ömürlü bir malzemedir. Buna karşılık, EPS doğru yerde doğru kalınlık ve yoğunlukta, yapı fiziği ve inşaat kurallarına göre uygulandığı takdirde malzemenin yok olması diye bir şey bahis konusu olmaz.

TEKNİK BİLGİLER

Malzemelerin altında yüksek yoğunluklu EPS kullanılmaktadır. Polistiren sert köpük (EPS) den üretilen bütün malzemeler 2m/tül halinde üretilir. Malzeme yüzeyinde kullanılan sıva akrilik esaslıdır. Sıva 10 adet akrilik reçinenin homojen olarak karşılaşılması ile elde edilmektedir. Bünyesine su almaz, hertürü mevsim koşullarına dayanıklıdır. Havada oluşabilecek asitlenmelere karşı dirençlidir. Montajına konstrüksiyon gerektirmez, kolay monte edilir. Sıva ve EPS nin uyumu mükemmeldir. Yüzeyine dış cephe astarı yapıp boyanabilir. Hafifliğinden dolayı binaya yük getirmez. Kolay taşınır. ?Çürümez, kokmaz. Muadil malzemelere göre çok hesaplıdır.

Saygılarımızla

KUMLAMADA ŞOKKKK KAMPANYA

ÇİZGİ YAPI 14 YILLIK YERİNDE TECRÜBE

SİZ DE DOĞRU YALITIM DOĞRU ENERJİ TASARRUFU İÇİN ÇİZGİ YAPIYI SEÇİN

İLETİNİZ GÖNDERİLMİŞTİR. SİZE KISA SÜREDE DÖNÜŞ SAĞLANACAKTIR.
ÜZGÜNÜZ MESAJINIZ İLETİLMETİ LÜTFEN TEKRAR DENEYİN!